top of page
Sök

Året börjar gå mot sitt slut och Cinelandia rundar av 2023. Vi ser tillbaka på ett år med fyra större produktioner. I våras levererade vi säsong 3 av dramaserien "Hitta hem". Sedan började förberedelserna för musikdokumentären "Blås!" och barnserien "Doktor Samuel". Under hösten gjorde vi även det omdiskuterade programmet "Läsglappet" som hade premiär härom veckan.


Jo, vi hann med annat också, bland annat ett beställningsuppdrag åt Riksteatern och vidareutveckling av nya projekt.

 Tack för i år, alla medarbetare och uppdragsgivare! God jul och gott nytt år!

Bild från "Blås!", en konsert-dokumentär för Svt:s Kulturstudion.

Äntligen är hela säsong 3 ute! Förra året hade Hitta hem 1,5 miljoner starter på urplay och 1,6 miljoner starter på Youtube (eller var det tvärtom?). Det gör Hitta hem till UR:s mest sedda vuxenprogram 2022. Kul! Hitta hem är en dramaserie med humor och värme som faktiskt verkar ha hittat hem till målgruppen, nyanlända, men den drar helt klart massor av andra tittare också. Prova du också, men börja gärna från och med säsong 1. Våra favoriter är säsong 2 och 3!


På bilden Johanna Lazcano och Gino Estéra, som spelat de populära karaktärerna Martina och Jamal ända sedan starten för tre år sedan. Stort tack från oss på Cinelandia till alla som har varit med och gjort serien till en succé. Det har varit ett nöje att jobba ihop!

bottom of page