Nyheter

Moder stillModerland

En ung man har lämnat sin familj i Irak och hamnat i Boliden i Västerbotten. Han heter Moder och har gått från att vara en flykting bland andra till att bli misstänkt för terrorism och publicerad med namn och bild i medier över hela landet. Nu är hans huvud fullt av frågor: Hur mår familjen hemma i Mosul? Får han uppehållstillstånd i Sverige? Och vem var det egentligen som tog den där bilden?

En film av David Wikdahl och Jon Leck, klippt av Niklas Berglund. Ett fint samarbete med UR med Antonio de la Cruz som projektledare. På SVT inom kort.

 

IMG_6748Barnhemsturism

Den Nationella samordnaren mot trafficking och människohandel fick ett regeringsuppdrag: ta reda på mer om det ökade antalet barnhem och hur det hänger ihop med turism och volontärer. David Wikdahl och Cinelandia fick i sin tur uppdraget att åka till Kambodja för att få det på film. Under produktion just nu.

 

polarPolarexpeditionen

För tredje året åker Cinelandias Niklas Berglund med på Fjällrävens internationella polarexpedition mellan Tromsö och Kiruna. På plats filmar och klipper Niklas material som läggs ut varje dag. En produktion under april på uppdrag av Esplendido.