Vattenmannen & Speed

Vattenmannen & Speed

cropped-farkost.jpgVattenmannen & Speed är två dykare som lever i en farkost på havets botten. I varje avsnitt går de upp till ytan för att exempelvis undersöka hur vattnets former ser ut, hur vågkraft fungerar eller om det verkligen finns hajar i Sverige. Tillbaka i farkosten drar de en låt om sina upplevelser. UR beställde serien i åtta delar av Ord & Språk (idag Cinelandia) och den har gått flera gånger i SVT:s Barnkanalen. Klicka på bilden så slussas ni vidare till alla avsnitt!

 

Producent: David Wikdahl
Foto och klipp: Niklas Berglund
Vattenmannen & Speed: Robert Cronsioe och Tomas Hirdman (musik)
Nyhetsankaret Amanda Lear: Johanna Westman
Vinjett och grafik: David Giese
Scenograf: Henrik Borggren
Ljudbearbetning: Tobias Derwinger
Manus & regi (på botten): Jan Vierth och Anders Sparring
Beställare (UR): Ami Malmros.
Projektledare (UR): Johan Grafström och Anna Hylander

peter-kadhammar-mobil-vinjettEtt av programmen i serien blev anmält till Granskningsnämnden. Aftonbladets Peter Kadhammar såg programmet och gick till attack mot anmälaren – Sveriges yrkesfiskare – och avslutar med orden ”Hoppas SVT sänder det snart igen”. Se vad Greenpeace skriver om inslaget på ”Yrkesfiskarna rasar mot barnkanalen”. Där hittar ni länkar till anmälan och den verkliga händelsen vi skildrar, att Greenpeace spanar och polisanmäler danska svartfiskare i Kattegatt. Hur det gick med anmälan? Avslag, så klart!