Se hungern

Se hungern

 

blund1 ny

 

 

 ”Det sägs att man blir mest berörd av nyheter som är geografiskt nära. Katastrofer på nära håll är liksom lättare att förstå. Men om 870 miljoner människor världen över lider av hunger, är det något man kan blunda för?”

Ur inledningen till Se Hungern

ansikte burkina nyCinelandia fick ett uppdrag av UR: Gör en serie om hunger för gymnasieungdomar, med prime time-sändning i SVT inom två månader. Detta var startskottet för en intensiv programproduktion. Snabbt drog vi ihop en redaktion, satte en programidé, castade, spelade in i tre länder i tre världsdelar och klippte färdigt serien här hemma. Resultatet blev Se hungern där de tre 18-åringarna Linnea Thörne, Felicia Sundberg och Simon Mannerheim åker ut i världen – för att lära sig vad hunger är, vad den beror på och vad man kan göra åt den. Cinelandias David Wikdahl producerade och Niklas Berglund klippte första avsnittet. Resten av redaktionen kom från vårt nätverk av de bästa i branschen!

Klicka på namnen nedan för att se de tre programmen!

 

Linnea nyFelicia nySimon ny